Underbart gott!
Det är inte bara gott, utan nyttigt också.
Och så fruktansvärt enkelt.
Kycklingryta med kokosmjölk och jordnötssmör.
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
2 dl krämig kokosmjölk
4 msk jordnötssmör
1-2 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
saften av en halv lime
1 tsk salt
smör till stekning
Gör så här
Tillagas på spisen.
Skiva kycklingfiléerna tvärs över i slantar. Smält smör, gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta. Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölken och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud tills såsen antar en krämig konsistens, 5-10 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
Helt klart en av dom absoluta favoriträtterna.
Otroligt gott, enkelt, men endå festligt.